Melodifestivalens första deltävling kommer att genomföras den 4-5 februari i Avicii arena i Stockholm. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Melodifestivalens premiär blir i Avicii arena

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalens första deltävling kommer att genomföras den 4-5 februari i Avicii arena i Stockholm, meddelar Live Nation. I ett pressmeddelande skriver arrangören att evenemanget kommer genomföras inför publik ”i enlighet med restriktioner och rekommendationer vid given tidpunkt”.

Melodifestivalen 2022 får i sista stund en fast punkt. Den första deltävlingen kommer att genomföras i Avicii arena, tidigare Globen.

Vi följer utvecklingen noga och då läget kan förändras snabbt väljer vi att nu fokusera på den första deltävlingen, säger Peter Uksila, projektledare för melodifestivalen, i pressmeddelandet.

Folkhälsomyndighetens nuvarande publikrestriktioner infördes 19 januari och innefattar ett maxtak på 500 personer vid offentliga tillställningar men med möjligheten att dela upp publiken i sektioner, då gäller maxtaket för varje enskild sektion.

Final på Friends arena

”Deltävlingen på Avicii Arena kommer att genomföras inför publik, men det kommer att vara en skräddarsydd och anpassad lösning med tillåtet antal. 500 personer/sektion. Vi vill inte utesluta att finalen kommer kunna genomförs enligt plan på Friends Arena den 11-12 mars. Vi avvaktar och i nuläget ligger evenemanget kvar som planerat – om det ändras informerar vi om det”, skriver Live nation i ett mejl.

Inställd Sverigeturné

Den 14 januari gick Melodifestivalen ut med att man ställer in sverigeturnén och istället sänder allting från Stockholm. De planerade städerna Malmö, Göteborg, Linköping, Lidköping och Örnsköldsvik kommer Melodifestivalen istället besöka 2023 och då kommer årets biljetter att gälla, bekräftar Live Nation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.