Prins Andrew-intervju blir musikal

Uppdaterad
Publicerad

Den omtalade intervjun med Prins Andrew i BBC blir inte bara film – nu ger den också upphov tilll en musikal.

Brittiske prins Andrews famösa intervju med BBC ingår i en ny musikal om prinsens liv. Komikern Kieran Hodgson ska spela prinsen i den en timme långa tv-musikalen som ska sändas på brittiska Channel 4, skriver The Guardian.

Det var 2019 som prins Andrew intervjuades av BBC om hans samröre med den amerikanske mångmiljardären Jeffrey Epstein, som begick självmord i häktet misstänkt för sexuella övergrepp mot minderåriga.

Intervjun ska även bli film

I intervjun konfronterades prins Andrew med uppgifterna om att han själv skulle ha våldtagit en minderårig flicka vid flera tillfällen. Han förnekade uppgifterna men intervjun ansågs vara en fullkomlig medial katastrof för prinsen. I somras rapporterades att upptakten till intervjun ska bli film med titeln ”Scoop”. Peter Moffat, känd för tv-serien ”Your honor”, ska skriva manus och inspelningarna beräknas dra i gång i november.

Efter intervjun fråntogs prins Andrew sina offentliga uppdrag. Den idag vuxna kvinnan stämde honom i ett civilrättsligt mål i USA, men tidigare i år nådde parterna en förlikning utanför domstol. Prinsen har fortsatt nekat till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.