I föreställningen Yggdrasil skjuter huvudpersonen efter en hare med en japansk kyodo-båge. Foto: Randi Wilsgård/NRK

Publik avbokar biljetter till familjeföreställning med bågskytte

Uppdaterad
Publicerad

I den norska teaterföreställningen Yggdrasil dyker tre bågskyttar upp. Efter pilbågsdådet i Kongsberg uppger teatern att många biljetter blivit avbeställda, enligt NRK.

Efter pilbågsdådet i Kongsberg i onsdags kväll har totalt trettio biljetter till föreställningen Yggdrasil på teatern i på Stjørdal utanför Trondheim avbeställts. I föreställningen skjuter huvudpersonen efter en hare med en japansk kyodo-båge.

– Vi har fått flera samtal med olika frågor efter den tragiska händelsen i Kongsberg. Några har helt enkelt velat avbeställa sina biljetterna, säger regissören Thorunn Wikdahl till NRK.

Teatern i Stjørdal kommer att fortsätta att spela pjäsen trots reaktionerna och avbeställningarna.

Inställd litteraturfestival

Flera Kulturevenemang i Kongsberg har ställts in efter pilbågsdådet. Litteraturfestivalen Kongsberg krim, som skulle ägt rum 26-31 oktober, blir inte av. Biografen Krona Kino i Kongsberg har gjort ändringar i sitt program och stryker premiärfilmerna Halloween Kills och The last duel från helgens visningar.

Under torsdagen stod det även klart att den danska komedin Vildmænd skjuts upp, pågrund av scener där huvudpersonen är utrustad med pilbåge i en mataffär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.