Pussy Riot befann sig åter i rättssalen på morgonen idag. Nu skjuts hanteringen av gruppens överklagan fram i tio dagar. Foto: AP / Scanpix

Pussy Riot sparkar försvarsadvokat

Uppdaterad
Publicerad

Pussy Riot är tillbaka i rättssalen för att få besked om sin överklagan. Men oenigheter med en försvarsadvokat gör att rättsfallet nu senareläggs tio dagar.

De tre fängslade medlemmarna i ryska oppositionsgruppen Pussy Riot är idag åter i rättssalen i Moskva. Men processen hann knappt komma igång innan den avbröts, rapporterar den ryska nyhetsbyrån RT.

En av medlemmarna, Ekaterina Samutsevitj, har bett om att få byta ut sin försvarsadvokat. Samutsevitj hänvisade till meningsskiljaktigeter om hur man ser på rättsfallet, men gick inte in i närmare detalj på vad konflikten bestod i.

Rätten valde att godkänna önskemålet, och i väntan på en ny advokat ajourneras nu rätten i tio dagar. Målet återupptas den 10 oktober. Dagens planerade protester väntas dock fortgå som planerat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.