Demonstranter utanför Rammsteins konsert i Münchenm Tyskland, den 8 juni. ”Inga föreställningar för förbrytare” och ”Respektera gränser, inte idoler”, står det på plakaten. Bandets sångare anklagas för övergrepp av flera kvinnor, och har anlitat advokater för att bestrida uppgifterna. Foto: TT

Rammstein tar hjälp av tyska advokater

Uppdaterad
Publicerad

En advokatbyrå som representerar det tyska veteranrockbandet Rammstein uppger att den våg av anklagelser mot sångaren Till Lindemann om sexuella övergrepp är falska.

En rad vittnesmål har under veckan dykt upp i sociala medier efter att en irländsk kvinna berättat om sina upplevelser på festen efter Rammsteins turnépremiär i Vilnius nyligen.

”Fler kvinnor har riktat allvarliga anklagelser mot vår klient. Dessa anklagelser är utan undantag osanna” hävdar nu advokatfirman Schertz Bergmann i ett uttalande där man också uppger att rättsliga åtgärder ska riktas mot kvinnorna.

Festerna efter helgens konserter i München är inställda. Inte heller efter Rammsteins spelningar i Berlin i juli ska det hållas några fester.

I december gör Till Lindemann två spelningar i Sverige, 5 december i Stockholm och 6 december i Malmö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rammsteins sångare Till Lindemann anklagas för sexuella övergrepp. I klippet berättar Dagens nyheters korrespondent Lovisa Herold om reaktionerna i Tyskland. Foto: Claudio Bresciani / TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.