Marie Lindqvist, VD för Stockholm Live. Foto: Elizabeth Watson

Rapport: Evenemangsnäringen är i fritt fall

Uppdaterad
Publicerad

En ny rapport visar att många eventföretag riskerar konkurs och läget är akut. Företrädare för branschen kräver besked om 50-gränsen och ett nytt krispaket för att hjälpa småföretagen.
– Med alla inställda festivaler, konserter etc. så är det många i vår bransch som har svårt att överleva den här sommaren. Vi som näring behöver anpassade direkta stödåtgärder från regeringen, säger Marie Lindqvist, VD på Stockholm Live.

50-personer-regeln vid offentliga tillställningar har mer eller mindre lett till totalstopp för hela eventbranschen – och många av de som påverkas är småföretagare.

Rapporten Evenmangsnäringen i fritt fall har skrivits av företrädare för bland andra Musikerförbundet, Teaterförbundet, Svensk Scenkonst, Svensk Live och flera stora konsertarrangörer. Den beskriver stora utmaningar för en bransch som stått på paus sedan i mars på grund av pandemin.

Se intervjun med Marie Lindqvist, VD för Stockholm Live, i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.