Z.E:s musikvideo Superstar Foto: Skärmdump Youtube

Rapvideo inspelad i domstol släppt på nätet: ”Lika illa som jag befarade”

Uppdaterad
Publicerad

Rapparen Z.E spelade in musikvideon till låten Superstar i Södertörns tingsrätt med advokater som statister. Nu har videon släppts och Eva-Lena Norgren, lagman på tingsrätten är inte nöjd.

– Det är precis så illa som jag befarade, säger hon till Dagens Nyheter.

De advokater som agerade statister i rapparen Z.E:s video till Superstar i Södertörns tingsrätt anmäldes till advokatsamfundets disciplinnämnd, men nämnden kom tidigare i år fram till att de inte brutit mot god advokatsed.

Nu har videon publicerats och Z.E går bland annat omkring på podiet i tingsrätten.

– Det är precis så illa som jag befarade, säger Eva-Lena Norgren, lagman på Södertörns tingsrätt till Dagens Nyheter och kallar det ”oacceptabelt” att advokaterna agerar statister i video.

Filminspelningen hade tillstånd, men säkerhetspersonal kontaktade sin chef och inspelningen blev allmänt känd i oktober förra året.

Till Dagens Nyheter säger Börje Samuelsson, ordförande i Advokatsamfundets disciplinnämnd, att ärendet kan öppnas igen när videon nu publicerats.

– Teoretiskt sett kan innehållet i den leda till att Advokatsamfundets styrelse beslutar att frågan måste lyftas igen, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.