Fiona till vänster och Rebecca till höger. Foto: Scanpix

Rebecca & Fiona tar ställning mot Reinfeldt

Uppdaterad
Publicerad

– Det är ingen big deal för oss att visa var vi står rent politiskt. Problemet är det som händer nu, att det moderaterna förstör aldrig går att bygga upp igen, säger Fiona Fitzpatrick.

LO har gjort en dokumentärliknande reklamfilm med titeln ”Fredrik Reinfeldts Sverige”.

Den är cirka 20 minuter lång och är kritisk mot alliansens två mandatperioder under åren 2006 till 2014. Den totala kostnaden för filmen uppgår till en halv miljon kronor.

Artister tar ställning

Popartisterna Rebecca & Fiona tar öppet ställning mot regeringen i och med deras musikaliska samarbete med LO i reklamfilmen.

– Vi tyckte att det passade väldigt bra eftersom vår låt ”Union” handlar om exakt samma sak som filmen, berättar Fiona och fortsätter

– Filmen handlar om hur vi blir lurade på Moderaternas politik i och med alla dessa jobbskatteavdrag och andra skattesänkningar slår hårt mot Sverige, främst för de mest utsatta i samhället.

Fiona berättar att de blev tillfrågade av LO att medverka med låten och att det kändes helt rätt för popduon. Hon berättar även att de har fått ekonomisk kompensation av förbundet.

”Skälig ersättning”

– Jag skulle säga att vi har fått en skälig ersättning av LO för musiken. Men det är inte det som det här handlar om för oss, utan om vad som håller på att hända med vårt välfärdssamhälle, säger hon till Kulturnyheterna och fortsätter.

– Det här handlar inte om Rebecca och Fionas varumärke utan om att rädda den svenska sociala tryggheten som håller på att rasersa totalt.

Andra politiska röster

Artister som Kartellen, Timbuktu, Wille Crafoord och Mange Schmidt har tidigare tagit ställning i partipolitiska frågor och Fiona tror att fler fler röster är att vänta inför valet.

– Det är ingen big deal för oss att visa vart vi står rent politiskt. Problemet är det som händer nu, att det moderaterna förstör aldrig går att bygga upp igen. Detta är katastrofalt och just därför måste vi ta vårt ansvar, just därför måste vi säga ifrån, säger Fiona Fitzpatrick.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.