Kritikerna om Abbas nya musik: Värdig comeback

Uppdaterad
Publicerad

Nu har recensionerna av Abbas två nya låtar börjat komma, och trots att många varit skeptiska till deras spektakulära återkomst är kritikerkåren övervägande positiv.

– Det är en både värdig och rolig återkomst, säger SVT:s recensent Per Sinding Larsen.

SVT:s musikkritker Per Sinding Larsen befinner sig i London, där uppståndelsen kring Abbas återkomst varit stor. Till exempel flyttade BBC sina nyhetssändningar för att kunna sända de första låtarna så snart de släpptes.

I Sverige har en del, som DN:s Hanna Fahl, varit skeptiska till återkomster överlag. Andra, som frilansaren Sara Martinsson, har tänkt att Abbas musikarv mår bäst av att förbli orört.

När nu recensionerna börjar komma är dock de flesta hittills överens:

– Mina kollegor i kritikerkåren är väldigt positiva till de två spåren, både i Sverige och internationellt, säger Per Sinding Larsen.

Hyllningarna märks bland annat i svenska medier som Expressen och Dagens nyheter och internationella som The guardian och BBC.

Även Per Sinding Larsen själv är positiv. Hör hans åsikt om de två nya låtarna i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.