Bunny Wailer på en jubileumskonsert för Bob Marley. Foto: TT

Reggaeartisten Bunny Wailer är död

Uppdaterad
Publicerad

Legendariske reggaemusikern Bunny Wailer har gått bort. Han spelade i bandet The Wailers och var styvbror till Bob Marley. Han blev 73 år gammal.

Jamaicanske reggaeartisten Bunny Wailer är mest känd som den yngste medlemmen i reggaebandet The Wailers. Tillsammans med Peter Tosh och Bob Marley, som dessutom var Bunny Wailers styvbror, var han en av de tre mest betydande bandmedlemmarna. The Wailers bildades under tidigt 60-tal i stadsdelen Trenchtown i Jamaicas huvudstad Kingston.

”Siste av de tre”

Under mitten av 1970-talet påbörjade Bunny Wailer en framgångsrik solokarriär. Han har både blivit flerfaldigt Grammybelönad och givit ut en lång rad soloalbum.

– Han var inte en turnerande inventarie utan tvärtom en ambassadör som höll huvudet och artisteriet högt, säger musikjournalisten Thomas Gylling till TT.

– När han (Bunny Wailer) nu har gått bort var han ju den siste av de tre, säger Gylling och syftar på Bob Marley som avled 1981 och Peter Tosh som dog 1987.

Kulturministern bekräftar

Bunny Wailer, eller Neville O’Riley Livingston som han egentligen hette, gick bort under tisdagsmorgonen på Medical Associates Hospital, enligt Jamaica Observer.

Jamaicas kulturminister Olivia Grange bekräftar dödsfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.