Carl Reiner blev 98 år gammal. Foto: AP/TT

Regissören och skådespelaren Carl Reiner är död

Uppdaterad
Publicerad

Carl Reiner skapade bland annat det amerikanska tv-programmet Dick van Dyke show, gjorde filmer med Steve Martin och spelade i Oceans-filmerna mot George Clooney och Brad Pitt.

Carl Reiner belönades under sin karriär med nio Emmy-statyetter, varav fem var för Dick van Dyke show, som han skapade.

TMZ skriver att skådespelaren gick bort under måndagen den 29 juni i sitt hem i Kalifornien. Skådespelarens assistent har bekräftat dödsfallet för Variety.

Reiner, född 1922, inledde sin skådespelarekarriär under 40-talet men slog igenom stort med komediserien Dick van Dyke show i början av 60-talet.

Sedan dess har han regisserat och spelat i en lång rad komedifilmer och tv-serier. Han har även varit aktiv som röstskådespelare.

Spelade i Oceans-filmerna

1979 spelade han mot Steve Martin i Supernollan, som han även regisserade. Han står också bakom Martin-komedin Dr. Hfuhruhurrs dilemma från 1983.

Under slutet av 90- och början av 00-talet gjorde han rollen som Saul i Oceans-filmerna med George Clooney i huvudrollen.

Reiners sista långfilmsroll var som röst till Carl Reineroceros i Toy story 4. Den sista filmen har regisserade var That old feeling med Bette Midler i huvudrollen.

Reiner lämnar efter sig tre barn, en av dem skådespelaren och regissören Rob Reiner, känd från bland annat rockkomedin This is Spinal tap (som skådespelare och regissör) och The wolf of wall street.

Carl Reiner uppges ha dött ”en naturlig död” och blev 98 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.