Leticia Dolera och fyra andra regissörer gör film hemifrån för tv-jätten HBO. Foto: EPA/TT

Regissörer i karantän gör filmer hemifrån för HBO

Uppdaterad
Publicerad

Fem spanska regissörer har ombetts av tv-bolaget HBO att göra fem kortfilmer hemifrån om livet i karantän.

Regissörerna Leticia Dolera, Rodrigo Sorogoyen, Paula Ortiz, Elena Martín och Carlos Marqués-Marcet ska göra varsin kortfilm som blir en del av en antologi i fem delar. Filmerna kommer att spelas in i regissörernas respektive hem och de kommer att samarbeta med de personer de sitter isolerade med.

Serien, som fått namnet En casa (hemma), får premiär i Spanien om några veckor och resten av Europa vid ett senare tillfälle.

Coronaviruset och kulturen

Enligt ett pressmeddelande från HBO kommer avsnitten att handla om till exempel: vad händer om man blir lämnad samma morgon som karantänen införs, kan det vara befriande att vara isolerad och tänk om din sambo inte är den du trodde att hen var?

Måndagen efter påsk har ett fåtal arbetare i Spanien fått återvända till jobbet. Landet utlyste nödläge i mitten av mars och sedan dess varit nedstängt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet