Besökare på National Gallery i London betraktar Rembrandts ”Den judiska bruden”. Foto: AP/TT

Rembrandt leder ny biokampanj

Uppdaterad
Publicerad

Folkets hus och Parker inleder en ny konstsatsning på sina biografer. Först ut dokumentären ”Rembrandt”, om den inflytelserike holländske 1600-talskonstnären med samma namn.

I höst kan kulturintresserade kombinera ett konsthalls- och biobesök i ett, när Folkets Hus och Parker inleder sin nya satsning ”Konst på bio”.

”Satsningen ger konstälskare i hela Sverige möjlighet att ta del av några av historiens största konstnärer på sin lokala biograf”, skriver Folkets Hus och Parkers vd Calle Nathanson i ett pressmeddelande.

Rembrandt dokumenteras

Först ut är dokumentären ”Rembrandt”, som dokumenterar Rembrandt-utställningarna på National gallery i London och Rijksmuseum i Amsterdam. Konstnären Richard Twose  och filosofen AC Grayling ger också en ingående analys av konstnärens liv och gärning, från tidiga verk som ”The stoning of St Stephen” till mästerverk som ”Den judiska bruden”.

Kampanjen ”Konst på bio” kommer att pågå under 2015 och 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.