Respit för Tendens och Konflikt i P1

Publicerad
Programmen Tendens och Konflikt i Sveriges Radio P1 lever vidare, men med kortade sändningstider. Det rapporterar TT.

Bland nyheterna i årets tablå finns bland annat programmet Stil. Susanne Ljung ska vara programledare för det nya mode- och livsstilsprogrammet.

– Det ska handla om det provocerande ämnet mode och skönhet, men också livsstil, även det ett bespottat ord. Men vi kommer inte att göra ”så fixar du din stil-programmet”, det ska mer handla om varför mode är så populärt, säger modejournalisten Susanne Ljung, som leder det nya Stil, till TT Spektra.

Ett år till med Konflikt
I höstas vållade hålen i P1:s tablåer för våren ramaskri både bland Sveriges Radios medarbetare och lyssnare. Det hyllade programmet Konflikt, där korrespondenter och andra ger kunniga rapporter om världsläget, var exempelvis struket vilket väckte protester från framstående diplomater med flera. Det slutade med att programmet blir kvar åtminstone ett år till, men med drygt en halvtimme kortare sändningstid.

Även om fler av de i höstas hotade programmen blir kvar står Konflikt-producenten och tidigare programdirektören på SVT, Mikael Olsson, fast vid sin kritik av radioledningen.

– Det här är bara första steget, det är ganska tydligt att ledningen har för avsikt att åstadkomma fler program av livvstilssorten, vilket jag inte tycker man kan hitta någonting om i sändningstillstånden. Det är en förskjutning mot förströelse.

TT/Kulturnyheterna

Fakta: Nya program i SR

Visa

P1

  • Stil, modemagasin med programledaren Susanne Ljung. Fredagar klockan 10.00-11.00.
  • Plånboken, Åsa Avdic guidar konsumenterna. Onsdagar klockan 10.00-11.00.
    P3
  • Starkt material, humorprogram med Anders Johansson och Patrik Ehrnst. Premiär den 25 januari klockan 16.00.
  • P3 Bubbel med Malin Ek, barnprogram lördagar och söndagar från klockan 8.00.
  • Pang Prego, nytt humorprogram om leds av Jesper Rönndahl, Liv Strömquist med flera. Måndagar och söndagar från klockan 16.00.

P4

  • Från stadshotellet, lördagsunderhållning.
Källa: TT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer