”Rick and Morty”-skapare åtalad för brott – får sparken

Uppdaterad
Publicerad

Tv-bolaget Adult swim klipper banden med serieskaparen och röstskådespelaren Justin Roiland, skriver Variety. Anledningen är att han anklagas för att ha misshandlat en kvinna i januari 2020, något han själv nekar till.

Justin Roiland är en av upphovsmännen bakom den omåttligt populära animerade tv-serien ”Rick and Morty”.

Justin Roiland anklagas för våld i hemmet och olaga frihetsberövande. De misstänkta brotten ska ha ägt rum i januari 2020. Fallet har förprövats i rätten tidigare i januari och tas upp igen i april. Roiland nekar till anklagelserna.

TV-bolaget Adult swim har nu beslutat att sparka Justin Roiland från ”Rick and Morty”, där han arbetat som manusförfattare, exekutiv producent och röstskådespelare till båda huvudrollerna. Serien kommer dock att fortsätta med andra skådespelare, skriver Variety.

Anklagas för fler övergrepp

Justin Roiland får även lämna spelutvecklaren Squanch games, som han var med och grundade 2016.

Sedan den rättsliga förprövningen tidigare i år har det riktats liknande anklagelser mot Roiland i sociala medier från flera kvinnor, skriver Time.

”Rick and Morty” hade premiär 2013 och har kommit att bli en av USA:s mest populära animerade serier för vuxna.

Lär dig mer om vem Justin Roiland är i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.