Foto: AP/TT

Rihanna om valrysaren: ”Räkna varenda röst, vi väntar”

Uppdaterad
Publicerad

Cardi B är så stressad att hon röker tre cigaretter samtidigt, Jimmy Kimmel skriver att det är som att ligga vaken under en operation och Rihanna uppmanar till tålamod. På sociala medier når artister ut till sina fans och söker sympati under valrysaren i USA. 

”Räkna varenda röst, vi väntar”, skrev sångaren Rihanna på Twitter och Instagram igår.  

Samma citat har använts i hashtaggen #counteveryvote som florerar runt på sociala medier för att uppmana om tålamod. Framförallt av Hollywood-stjärnor, som traditionellt lutar åt det demokratiska hållet. Hashtaggen uppkom efter Donald Trumps anklagelser om röstfusk.

Gaga: Ni är krigare

Ellen De Generes använder hashtaggen på Twitter och är en av flera som skriver “Om en demokrati ska funka måste varje röst räknas. Håll er lugna och fortsätt räkna”.  

Skådespelaren Mark Ruffalo skriver: “Vi har använt våra röster. Nu ska vi se till att alla röster räknas innan en vinnare koras”.  

Även Lady Gaga skickar kärlek på Twitter åt alla valarbetare som är i full gång med att räkna röster. “Ni är krigare som representerar alla människors hjärta och själ”, skriver hon.  

Inte lika flitiga republikaner 

Kändisarna på den republikanska sidan har däremot inte varit lika flitiga med att dela politiska åsikter på nätet. Men vissa inte helt otippade stjärnor har höjt sina röster på de sociala medier.  

Dagen efter valet börjat lägger Stephen Baldwin ut en “MAGA-challenge” på instagram. MAGA står för Donald Trumps slogan Make America Great Again och själva utmaningen som Baldwin lagt upp går ut på att man ska rappa till Tyson James låt MAGA Boys för att visa sin support för Trump. “Jag ber för oss”, skriver han i inlägget.  

Även Grey´s Anatomy-skådisen Isaiah Washington har varit med i utmaningen.  

Skådespelaren Kirsten Ally har varit aktiv och uppdaterat kontinuerligt på twitter under hela valvakan. “Är det bara jag som har huvudvärk” och “Nu går jag och lägger mig och hoppas att jag vaknar upp till en president som heter Donald”, skriver hon.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.