Rikard Wolff kommer att hedras med en hyllningskonsert i Stockholm den 11 december. Foto: TT/Vilhelm Stokstad

Rikard Wolff hedras av familjen med hyllningskonsert

Publicerad

För snart två veckor sedan gick skådespelaren och musikern Rikard Wolff bort. Under måndagen 17 november ägde begravningen rum, och nu anordnas en hyllningskonsert i hans ära, signerad Wolffs familj. I programmet deltar bland annat Eva Dahlgren, Jonas Gardell och Lisa Ekdahl.

Rikard Wolffs familj valde att hålla skådespelarens begravning privat, ett avsked för de närmsta. Tidpunkt och plats hölls fram till dagen hemlig för att allmänhetens närvaro inte skulle tränga på.

Men det kommer en dag då även svenska folket får tillfälle att säga hej då och hedra den folkkäre artisten, skriver Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande.

Hyllningskväll

En hyllningskväll sammansatt av Rikard Wolffs familj och nära vänner arrangeras med Kulturhuset Stadsteatern i december.

– Vi hoppas att detta får vara en stund där vi alla hyllar och får vara tillsammans kring minnena efter vår älskade Rikard, säger Helena Bergström och Björn Kjellman, som kommer att vara värdar på scenen under kvällen, enligt pressmeddelandet.

Några andra som medverkar på hyllningskonserten är Ola Salo, Kari Bremnes och Fredrik Meyer.

Konserten äger rum den 11 december på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Biljetterna släpps den 7 december 12.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer