Foto: Janerik Henriksson/TT

Riksteatern ställer in Eldfesten i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av coronaviruset och oron kring spridningen av det ställer Riksteatern in Eldfesten 2020. I Stockholm skulle evenemanget för andra året i rad ha ägt rum på Skansen.

Förra veckan fattade arrangörerna i Göteborg beslutet att ställa in firandet på Heden i Göteborg och nu väljer även arrangörerna i Malmö att ställa in.

”Efter nära dialog med vår publik, våra föreningar samt internationella artister och gäster har vi fattat beslutet att ställa in Eldfesten 2020. Vi har alla ett ansvar att förhindra fortsatt smittspridning och måste ta det säkra före det osäkra. Det känns såklart jättetråkigt då Eldfesten är en årlig tradition med artister i världsklass och en fantastisk gemenskap, säger Dritëro Kasapi, teaterchef Riksteatern, i ett pressmeddelande.

Eldfesten, eller ”Chaharshanbeh suri” som det heter på persiska, är en icke-religiös högtid som har firats i flera tusen år, trots förbud i vissa länder. Det är en del av det iranska nyåret Nouroz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.