Foto: STINA GULLANDER

Robyn toppar lista över 2010-talets bästa låtar

Uppdaterad
Publicerad

Musiktidningen Rolling Stone har utsett Robyns hit Dancing on my own från 2010 till decenniets bästa låt, det meddelade tidningen under torsdagen.

Robyns Grammisbelönade hitlåt Dancing on my own är decenniets bästa låt, enligt den amerikanska musiktidningen Rolling Stones topp 100-lista.

Låten som är skriven av artisten själv och Patrik Berger är en del av Robyns album Body Talk Pt 1 och släpptes som singel i USA och Europa i juni 2010 och intog förstaplats på Sverigetopplistan.

Ett år senare belönades singeln med en Grammis i kategorin Årets låt 2010, och har även blivit nominerad till en Grammy i kategorin Best Dance Recording.

På tidningens topplista syns flera svenska artister: på plats 51 finns Tove Los låt Habits (Stay high), Icona Pops låt I love it på plats 67, Tove Styrkes Say my name på plats 91 och First Aid Kits låt Emmylou rankas på plats 96.

Klippet ovan är ett utdrag från SVT:s Musik-Special om artisten Robyn, och som producerats är Petra Markgren Wangler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.