Uriah Heep-spelningarna i Sverige ställdes in. Nu meddelar bolaget att det gått i konkurs. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Arrangören bakom Gefle Metal festival i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Arrangören TADC lägger ner verksamheten, rapporterar musiktidningen Gaffa. TADC har bland annat arrangerat Gefle Metal Festival, Atlas Rock och Stockholm Rock Out.

”På grund av kvardröjande effekter från pandemin och kraftigt ökade kostnader i kombination med minskad biljettförsäljning har situationen till sist blivit ohållbar. Av den anledningen kommer tyvärr resterande evenemang under 2022 att ställas in”, skriver TADC i ett pressmeddelande.

I måndags meddelade bandet Uriah Heep att de skulle ställa in sina spelningar i Sverige och Norge med anledning av en ”svår ekonomisk situation” med TADC.

TADC skriver att man försöker lösa situationen kring de som köpt biljetter till kommande spelningar med eventuella återköp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.