Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag tycker att det är jättetråkigt och det är många arrangörer som har det väldigt tufft. Se Joppe Pihlgren i klippet. Foto: Andreas Idén

Livebranschen oroad efter konkursen: ”Många har det tufft”

Publicerad

Enligt arrangörsnätverket Svensk Live behövs ett återhämtningsstöd efter pandemin. Joppe Pihlgren, som är verksamhetsledare på Svensk Live, menar att det bara behövs tillfälligt. 

– Pandemistöden har fungerat jättebra under pandemin och egentligen behöver de bara finns kvar ett litet tag till så att vi är på banan igen, så att vi skulle slippa konkurser som TADC. 

Joppe Pihlgren på Svensk Live beskriver att många arrangörer redan fått skjuta upp konserter under flera års tid och därför har de svårt att fortsätta skjuta upp dem. Det har därför ägt rum väldigt många konserter 2022. I kombination med att publiken ännu inte hittat tillbaka som innan pandemin har det lett fram till konsertarrangören TADC:s konkurs.  

– Jag tycker att det är jättetråkigt och det är många arrangörer som har det väldigt tufft. 

Se mer om situationen för livebranschen i klippet .

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.