Bild ur Rockstar Games GTA V. Studion bekräftar nu att ett nytt spel i serien är under under utveckling. Foto: Rockstar Games, pressbild

Rockstar bekräftar nytt Grand Theft Auto

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt GTA är på väg. Det bekräftar spelutvecklaren Rockstar i ett blogginlägg. Det är det första nya tillskottet till spelserien på nio år.

Gangsterspelserien Grand Theft Auto får, för första gången på nio år, snart ett nytt tillägg. Men detaljerna är ännu oklara.

I ett blogginlägg skriver utvecklaren Rockstar Games att målet är att skapa något som är långt ifrån vad man levererat tidigare och att man kommit en bra bit på vägen. Men vad spelet kommer heta eller var det kommer utspela sig framgår inte.

2013 blev spelstudions Grand Theft Auto V (GTA V) den underhållningsprodukt som snabbast nådde en miljard dollar i försäljning. Spelet har sålts i dryga 155 miljoner exemplar.

GTA V:s onlinefunktion har dock fortsatt att underhållas och regelbundet fyllts på med nytt material, så som nya uppdrag eller utmaningar. Något som fått spelet att ligga högt upp på återförsäljningslistor ända sen titelns lansering.

Under 2021 meddelade även Rockstar Games att en uppgraderad version av GTA V lanseras nu i mars till den nya generationens spelkonsoler. Mottagandet i sociala medier blev då ljummet och bolaget kritiserades för att lansera samma titlar gång på gång. Under hösten fortsatte dock utvecklaren på samma spår och släppte nya, putsade, versioner av deras klassiska GTA-utgåvor från 00-talet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.