Operasångerskan Malena Ernman upprörs av SD:s framgångar. Foto: TT

Kända röster om valresultatet

Uppdaterad
Publicerad

Supervalåret 2014 har inneburit en ovanligt intensiv valrörelse och resultatet har lämnat många kluvna. Sverigedemokraterna fick som många förutspådde en vågmästarroll. Flera kända svenska röster yttrar nu sitt missnöje på Twitter om Sverigedemokraternas framgångar.

”Nu måste våra politiker gå samman och visa vägen för hela Sverige. Samarbeta. Så att fascisterna inte får nåt som helst inflytande.” skriver operasångerskan Malena Ernman.

”No Pasaran. Antifascistisk kamp i en mörk tid. Förlora inte hoppet.” skriver artisten Stefan Sundström.

Val 2014 Kultur

”Mardröm? Nej, verklighet. Och verkligheten tar man tag i för att förverkliga drömmen om en bättre värld. Kampen fortsätter!” skriver komikern Özz Nûjen.

”13 procent av svenska väljare är bittra jävla rasister. Resten är bara en enda gigantisk röra. Svensk politik är ingenting annat än ett rent kaos från och med nu.” skriver producenten och debattören Alexander Bard.

Författaren och poeten Bob Hansson yttrar sig positivt om den rödgröna segern:

”Det är fantastiskt att väljarna har sagt JA till minskade klassklyftor. Ja till empati framför sänkta skatter! Härligt. Faktiskt.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 Kultur

Mer i ämnet