Ruben Östlund: ”Håller humöret uppe”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen Golden globe för filmregissören Ruben Östlund och hans satirfilm ”Triangle of sadness” på årets Golden globe-gala. Men han har trots det Oscars-vittring.

Se Ruben Östlund live från Hollywood i klippet ovan och när han springar på Austin Butler, vinnare av ”Bästa manliga huvudroll” för ”Elvis”.

”Triangle of sadness” var nominerad i kategorin Bästa film (musikal eller komedi) men dessvärre blev det inget svenskt pris på Golden globe-galan. Trots det håller Ruben Östlund humöret uppe.

– Jag försöker, jag kämpar hårt med det, säger Ruben Östlund skämtsamt till SVT.

För Ruben har det inte funnits någon given vinnare på förhand.

– Det var väldigt svårt att förutse många av kategorierna här.

”Inte den bästa filmen”

I stället gick priset till irländaren Martin McDonaghs mörka komedi ”The banshees of Inisherin” som har Colin Farrell i huvudrollen. Farrell tog även hem statyetten för Bästa manliga skådespelare (musikal eller komedi) för sin insats i filmen.

Ruben Östlund är dock inte lika imponerad som juryn.

– Jag tycker inte det är den bästa filmen, men jag är inte objektiv, säger Östlund.

Skådespelaren Dolly De Leon, som nominerades för sin insats i ”Triangle of sadness” i kategorin bästa kvinnliga biroll, fick inte heller något pris.

– Det är en rolig gala att vara med på, för mig hade det varit som roligast om Dolly De Leon fått pris.

Laddar för Oscars

Nu blickar Östlund framåt mot Oscarsgalan som äger rum i mars.

Har du någon vittring?

Ja, BAFTA-galan brukar man ju titta på och vi har sju nomineringar på longlisten där och det brukar vara ganska bra när man har det. Men det är svårt att förutse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.