Ruben Östlund om kommande satirfilmen: ”Den är fullspäckad och vild”

Uppdaterad
Publicerad

När Film i väst presenterade vårens produktioner och premiärer medverkade Guldpalmsvinnaren Ruben Östlund via länk och visade en bit ur kommande satirfilmen Triangle of sadness, som utspelar sig bland miljardärer och supermodeller.
– Det är en fullspäckad och vild film! säger han.

Osäkerheten kring premiärdatum är stor i år och ingen vet när biograferna öppnar. Men bland de filmer som planerar en premiär under första halvåret märks bland annat Ninja Thybergs uppmärksammade film Pleasure, som medverkar på både Sundance Film Festival och Göteborgs filmfestival. Filmen handlar om en ung kvinna som åker till USA för att lyckas i porrbranschen. Ninja Thyberg har längre intresserat sig för just porrindustrin.

– Jag tycker flera saker är spännande, porren är den plats där de stereotypa könsrollerna dras till sin mest extrema spets, säger hon.

Även Guldpalmsvinnaren Ruben Östlunds nästa film Triangle of sadness har premiär 2021, det är ännu inte säkert om den får sin premiär i Cannes under våren.

– Det är en fullspäckad och vild film, säger han till Kulturnyheterna.

Han visade också en scen direkt ur klipprummet i Göteborg där han jobbar för fullt. Se scenen i videon nedan.

Hör Ruben Östlund berätta vad filmen handlar om i videon ovan.

Premiärer

Sune – Uppdrag midsommar
Tredje filmen om tjejtjusaren Sune och familjen Andersson. I samhället Myshult gör förväntningar, kärlekstrubbel och grannfejder så att det blir ett annorlunda midsommarfirande.

Apstjärnan
En dag svänger en gorilla in på barnhemmet där Jonna bor. Gorillan adopterar henne och just när Jonna börjar vänja sig vid den ovana situationen så hotar kommunens starke man deras existens. Bygger på barnboken med samma namn av Frida Nilsson.

Bröllop, Begravning och dop – Filmen
Efter fristående filmfortsättning på serien med samma namn (minus filmbiten) som följer familjerna Öhrn och Seger. Stjärntätt med Helena Bergström, Marie Göranzon,Peter Harryson, Alexander Karim, Helena af Sandeberg, Robert Gustafsson med flera.

The Man Who Sold His Skin
Tunisiens Oscarsbidrag. Den handlar om syriska flyktingen Sam Ali som tatuerar in ett konstverk på sin rygg för att kunna återförenas med sin fästmö i Europa.

Pleasure
En ung kvinna flyttar från Sverige till USA för att slå igenom i porrbranschen. Ninja Thybergs långsfilmsdebut efter flera prisade kortfilmer.

Lyckoviken 2
Säsong två i Camilla Läckbergs serie om intrigerna i lilla staden Hammarvik.

Excess will save us
Franska regissören Morgane Dziurla-Petit, som är verksam i Sverige, gör en film om sin familj i byn Villereau i norra Frankrike, där bristande information skapar rädsla, överdrifter och paranoia hos invånarna.

Diamanten
Kortfilm om Stefan som får syn på en diamant i ett hål i marken, men som han inte kan nå. Dagen efter får han syn på Douglas, en man som är drygt 30-40 cm lång. Då får han en idé.

Inspelningar

Riket Exodus
Lars von Triers kultserie från 90-talet får en tredje säsong.

Motståndaren
Milad Alamis nya film efter hyllade Charmören. Den handlar om ett par som lämnar allt och vill börja om på nytt i ett nytt land. Men det är inte så enkelt som det kanske låter.

LasseMajas detektivbyrå – Skorpionens gåta
Detektiverna Lasse och Maja löser nya mysterium.

Bränn alla mina brev
Filmatisering av Alex Schulmans roman som bygger på relationen mellan hans mormor och kulturjournalisten Olof Lagercrantz, och konsekvenserna som kom av det.

Bäckström 2
Leif GW Perssons minst sagt vresige och otrevlige mordutredare Bäckström återvänder i en ny säsong av kriminalserien.

La Société du Spectacle
Guy Debords profetiska essä La Société du Spectacle filmatiseras av Göran Hugo Olsson och Roxy Farhat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.