Ruben Östlund via länk och en modevisning i Milano. Foto: Adam Ihse/TT/AP

Ruben Östlunds nya film handlar om utseendet som ekonomiskt kapital

Uppdaterad
Publicerad

Redan 2017 meddelade regissören Ruben Östlund att han håller på med nya filmen Triangle of sadness, döpt efter den bekymmersrynka man kan få mellan ögonen. Under Film i Västs vårpresentation var den Oscarsnominerade regissören med på videolänk och berättade mer om filmen.

– Det finns en spykavalkad som går väldigt, väldigt långt, säger han.

Det är känt sedan tidigare att Triangle of sadness kommer att handla om modevärlden. En kvinnlig och en manlig modell står i fokus och blir på grund att sina följarantal på Instagram inbjudna på en lyxkryssning.

– Anledningen till att jag är intresserad av de yrkeskategorierna är att utseendet blir ett ekonomiskt kapital. Båda modellerna kommer från någon sorts arbetarklass, och ingen har någon bildning eller gott om pengar, säger Ruben Östlund via videolänk.

Undergångsmetafor

Filmen kommer börja under modeveckan i Milano, fortsätta på lyxjakten och avslutas på en öde ö och Ruben Östlund kommer i vanlig ordning att undersöka gruppdynamik och hierarkier.

– Det är en sorts metafor för undergången av den västerländska civilisationen.

En rysk gödselkapitalist, en spykavalkad och ”ett väldigt sympatiskt vapenhandlarpar” kommer att figurera i filmen som har tänkt premiär 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.