Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Susan Ritzén berätta mer om hur k-pop används i konflikten.

Så använder Sydkorea K-pop i konflikten på Koreahalvön

Uppdaterad
Publicerad

Nordkorea skickar ballonger med sopor och avföring – Sydkorea svarar med USB-stickor fyllda med sydkoreansk popmusik och tv-drama. Det så kallade ”ballongkriget” har trappats upp.

Den senaste tiden har Nordkorea skickat ballonger fyllda med illaluktande skräp som svar på att sydkoreanska gruppen ”Aktivister för ett fritt Nordkorea” skickat k-pop-musik och kritiska budskap mot Kim-Jong Un.

Svarar med ännu mer populärkultur

Nu ska aktivistgruppen ha skickat ytterligare tio ballonger med liknande innehåll. Det trots att Nordkorea har hotat att skicka ännu fler illaluktande ballonger över gränsen om inte aktivistballongerna upphör.

– Den nordkoreanska regimen ser den här typen av kulturyttringar, hur snälla och oförargliga de än kan verka, som en verklig fiende till landet, säger Susan Ritzén före detta Asienkorrespondent på SVT.

Hör mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.