Folket på Hollywood boulevard om ”Triangle of sadness”

Uppdaterad
Publicerad

I myllret av människor som vandrar runt på ”walk of fame” dagarna innan Oscarsgalan hade inte många sett några av de nominerade filmerna, utöver de stora blockbuster-jättarna.

Greg Donovan har organiserat ”Star tours” under 30 års tid och kallar sig ”the ambassador of Hollywood”. Han säger sig ha träffat Liv Ullman, Max von Sydow och SVT:s Rickard Olsson.

Vilka Oscarsfilmer har du sett i år?

Oscarsgalan 2023

— Nästan alla. För mig är det sentimentalt men jag vill att ”Elvis” ska vinna. Eller ”Top Gun: Maverick” för att den tagit tillbaka de gamla traditionerna som vi brukade ha i Hollywood istället för alla de här serietidningsgrejerna, säger Donovan.

Har du sett ”Triangle of Sadness”?

— Jag har inte sett den men jag vill se den. Jag har hört att den kan vinna bästa film. Alla pratar om det, alla säger ”Sweden, Sweden”.

Vill se mer utländsk film

Kimberly Ingle jobbar själv som makeup-artist på Oscarsgalan och hyllar bland annat ”Wakanda Forever” för både smink och kostym. Hon har sett flera av de nominerade filmerna men inte ”Triangle of sadness”.

Vem tror du vinner bästa manliga skådespelare, Brendan Fraser eller Austin Butler?

— Jag hoppas verkligen att det blir Brendan Fraser, men om man ser till hur folk gett bort priser så har Austin Butler fått lite mer, men Brendan Fraser är mitt val, han har varit min favorit sedan 90-talet, jag älskar honom, säger Ingle.

Diana Vugutsa har sett delar av ”Triangle of sadness” i små bitar på instagram, och säger att hon uppskattar att Oscars fortfarande erbjuder ett smalare urval, även om hon är något skeptisk till galan generellt.

— Vi vill inte alltid se de stora stjärnorna som vi känner till, vi vill ha mer mångfald och inklusivitet när det gäller kön och etnicitet. Jag kommer från Kenya och det finns massor av filmer som de borde överväga att prisa. Folk borde få veta mer om film från resten av världen och inte bara Hollywood, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oscarsgalan 2023

Mer i ämnet