Eurovision Song Contest är inte bara en musiktävling utan också en möjlighet för värdlandet att visa upp sig.
Val av programledare, slogan och inte minst invigningsceremonin och mellanakterna ger tittarna en uppfattning om värdlandet.
En möjlighet som olika länder genom historien har valt att behandla på olika sätt.
Årets Eurovision har hittills främst gett en bild av att danskarna inte har långt till skratt.
– Vi vill visa upp Danmark som ett modernt land, men också ett land som klarar att skratta lite åt sig själv. Humorn är jätteviktig. Leendet är ju den snabbaste vägen till att möta andra människor och om vi kan få Europa att skratta tillsammans så är det något väldigt bra, säger Jan Lagermand Lundme som är Head of show på årets Eurovision.
Inspirerats av Sverige
Att humorn är ett viktigt inslag är något som har synts både i den första och andra semifinalen.
En ingrediens som märktes tydligt även då Sverige höll i Eurovision, då med komikern Petra Mede som värd.
– Serige var väldigt bra förra året och vi har försökt att utveckla det som de gjorde, säger Jan Lagermand Lundme.
Väljer bort ”vykorts-bilden”
Jesper Eising, kulturredaktör på den danska dagstidningen Berlingske, tror att just självironi är typiskt danskt.
– Vi väljer medvetet att inte visa upp ”vykortsbilden” av Danmark utan skrattar istället lite åt oss själva.
Jesper Eising tycker att det är bilden av ett modernt och öppet land som visas upp och jämför det vi hittills sett av det danska arrangemanget med Ryssland som höll i tävlingen 2009.
Ett land som visade upp en betydligt mer patriotisk bild av sig själva – något han menar inte går hem i mer blygsamma Danmark.
Brottas med sitt eget motto
Årets slogan ”Join us” (häng med oss) visar dock på en mindre blygsam vision om att kunna knyta samman hela Europa med hjälp av tävlingen.
– Vi vill verkligen dela den här upplevelsen med alla i Europa. Vårt motto menar att alla, oavsett vem de är, ska känna sig välkomna hit och det är den stämning som vi hoppas ska spridas i hela Europa, säger Jan Lagermand Lundme.
Men det är en vision som Jesper Eising ser att danskarna själva brottas med och nämner till exempel att Dansk Folkeparti, som betraktas som Sverigedemokraternas förebild, bara fortsätter att växa sig större och större i landet.
– I verkligheten är vi mycket splittrade i Danmark. Det är till exempel massa diskussioner omkring huruvida personer som kommer hit från utlandet för att arbeta ska ha rätt barn- och socialbidrag. Hela den splittringen kommer ju inte fram i den här showen.
Sociala medier för samman kontinenten
Men att man väljer att inte lyfta fram den delen är enligt Jesper Eising högst förståligt.
Han tycker tvärtom att Eurovisions budskap ”join us” har skinit igenom på andra väldigt konkreta sätt i evenemanget.
– Sättet på hur de har använt sig av sociala medier är ett exempel på hur de verkligen välkomnat folk från hela Europa att delta i evenemanget. Människor har ju till exempel skickat in videor när de sjunger som de sedan visade i torsdagens semifinal.