Sven Melander repriserar sin roll som Berra i Sällskapsresan. Foto: SVT

Sällskapsresan tillbaka som musikal

Uppdaterad
Publicerad

Filmen har setts över 30 miljoner gånger i Sverige – nu blir Sällskapsresan musikal. – När bussen svänger ner mot Nueva Estocolmo och trumpeterna ljuder, då blir jag glad alltså, säger Sven Melander.

Sven Melander är tillbaka som Berra i musikaluppsättningen av Sällskapsresan, men det krävdes lite övertalning. 

– Jag var lite skeptisk i början, jag visste inte ens om de tillverkade så stora tröjor. Men jag var väldigt sugen och har alltid varit nyfiken, och det är här en annan konstform. Det var nog det som lockade mig att tacka ja, säger han i SVT:s Gomorron Sverige.

Bengt Palmers har tillsammans med Jakob Skarin skrivit scenmanus och musik till uppsättningen och har varit måna om att låtarna ska berätta historien.

– Det ska vara ett dramatiskt förlopp genom låtarna. I många fall är låtarna tankar som karaktärerna har, säger Jakob Skarin.

Bra musik var avgörande

För Sven Melander var just musiken en avgörande faktor.

– En musikal utan bra musik är helt värdelös. Då kan man hyra filmen istället.

Han är dock blygsam med sin egen sångprestation och berömmer kollegorna.

– Jag har fått en ny kompis nu, han spelas av Stefan Ljungqvist som är en fantastisk sångare. Vi sjunger nästan alltid ihop så jag döljer mig bakom hans röst, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.