Joe Exotics fängelsestraff sänks efter domstolsbeslut Foto: TT

Sänkt straff för Tiger king-profilen Joe Exotic

Uppdaterad
Publicerad

Amerikansk domstol har beslutat att sänka Joe Exotics fängelsestraff, skriver AFP. Den förre djurparksägaren, vars riktiga namn är Joseph Maldonado-Passage, är känd från dokumentärserien Tiger king och dömdes i januari 2020 till 22 år i federalt fängelse.

Strafftiden sänks efter att rätten beslutat att det varit felaktigt att bedöma de två lejda mordförsöken på djurparkskonkurrenten och djurrättsaktivisten Carol Baskin separat, rapporterar AFP.

Enligt den nya uppfattningen har rätten beslutat att strafftiden inte längre ska vara mellan 22 och 27 år – utan lägre, mellan 17,5 och 22 år. Dessutom öppnar Joe Exotics advokat, John M Phillips, för nya uppgifter som kan komma att sänka strafftiden ytterligare:

– Folk borde veta att det som visades på tv inte var hela sanningen. Det var inte ens toppen av isberget. Det var snöflingorna på toppen av isberget, säger han i en kommentar enligt AFP.

Joe Exotic som hela tiden nekat till brott dömdes även för att ha avlivat fem tigrar, sålt tigerungar och förfalskat dokument.

Planer på tv-serie läggs ned

Samtidigt har Amazon nyligen meddelat att de lägger ned planerna på den fiktiva miniserie om den excentriske zooägaren som skulle haft Nicholas Cage i titelrollen.

– Jag läste två fantastiska manus. Men i slutändan tror jag Amazon tyckte att materialet hade hunnit bli för inakuellt eftersom det tog så lång tid att få ihop det, säger skådespelaren till Variety.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.