Sanna Nielsen slutar som programledare för ”Allsång på Skansen” efter årets säsong. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Sanna Nielsen slutar i ”Allsång på Skansen”

Uppdaterad
Publicerad

I sommar gör Sanna Nielsen sin sista säsong som programledare i ”Allsång på Skansen” – och det är med blandade känslor artisten lämnar över stafettpinnen.

– Jag säger ju hej då till något som jag har älskat att göra, säger hon.

Tisdag den 28 juni drar årets säsong av ”Allsång på Skansen” i gång i SVT, där Sanna Nielsen för sjunde gången axlar rollen som allsångsledare. Årets säsong blir också den sista för den folkkära artisten – som efter sommarens sista program lämnar över stafettpinnen till en än så länge okänd efterträdare.

Enligt Sanna Nielsen är det också med blandade känslor som beslutet att lämna ”Allsång på Skansen” har fattats.

– Jag säger ju hej då till något som jag har älskat att göra – men det känns ändå bra att ha bestämt sig. Samtidigt trivs jag ju så bra på den där scenen. Jag vet att jag än en gång kommer att ha världens roligaste sommar och att jag kommer att stå där efter det sista programmet och tänka: ”Vad har jag gjort?”, säger hon.

Vem som en dag kommer att ta över rollen som programledare efter den folkkära artisten är än så länge höljt i dunkel, men i en skriftlig kommentar till TT skriver Anton Glanzelius, programbeställare på SVT, att man ”diskuterar spännande namn, kan jag lova.”

Kulturnyheterna har sökt Sanna Nielsen för en intervju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.