Dolly Style Foto: TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Sarah fick sparken ur Dolly style – dagarna före Mello-beskedet

Uppdaterad
Publicerad

Fem före detta medlemmar i gruppen Dolly style är kritiska mot gruppens grundare Emma Nors. Sarah von Reis, som var med fram till slutet av 2018, fick sparken från gruppen precis innan det blev klart att Dolly style skulle vara med i Melodifestivalen.
– Då fattade jag att man bakom min rygg rekryterat en ny person samtidigt som jag varit på turné, säger Sarah von Reis till Kulturnyheterna.

Sarah var med i Dolly style mellan 2016 och 2018 iförd lila peruk under artistnamnet Polly (Dolly style består alltid av Molly, Holly och Polly). Efter att ha genomfört en turné med 15 stopp i slutet av 2018 blev hon uppringd av Dolly styles grundare Emma Nors och fick veta att hon fått sparken.

– Jag blev extremt chockad och jätteledsen och jag fick be henne att upprepa det tre gånger. ”Har jag fått sparken, är det här det sista jag gör i Dolly style?”

Vad gav hon för skäl?

– De pekar på samarbetssvårigheter. Jag tycker inte att kräva lön för timmar man jobbat eller att ifrågasätta saker som är fel är samma som att inte kunna samarbeta.

”Gått bakom min rygg”

Sarah von Reis berättar att hon och de andra medlemmarna fått betalt, men att jobbet innebär mycket obetalt jobb utöver uppträdanden, bland annat signeringar och att skapa innehåll till gruppens aktiva social medier-konton på Youtube, Instagram och Tiktok.

Efter att Sarah von Reis fått sparken så publicerades ett Instagraminlägg skrivet i hennes namn, men av någon annan.

Instagraminlägget är inte skrivet av Sarah von Reis, men med hennes ton, berättar hon. Foto: Instagram/Dolly style

– Och dagen efter det läggs ett till Instagraminlägg upp där det står ”vi kommer snart presentera en ny medlem i Dolly style”. Då fattar jag att man bakom min rygg rekryterat en ny person samtidigt som jag varit på turné, signerat och jobbat med Youtubekanalen.

Inga passiva prinsessor

Ytterligare några dagar senare meddelar Dolly style att de ska vara med i Melodifestivalen med låten Habibi. von Reis uppger även att det funnits delade meningar om innehållet i några av gruppens texter, som riktar sig till unga fans.

– Vi fick ett textförslag och texten gick typ ”my knight in shining armor, put me on your horse like I'm your princess”. Det tyckte jag var omodernt. När man har en ung målgrupp tycker jag inte att man behöver prata om tjejer som passiva prinsessor, då blev det en jättediskussion – att jag förstörde kreativiteten.

Gruppens grundare Emma Nors har hela tiden framhållit att Dolly style är ett färdigt koncept, som är styrt och att det är något medlemmarna får förhålla sig till.

– Man är konceptet, men det jag fick när jag var med var ett namn – Polly – och hon hade färgen lila. Sen fick jag utforma min stil själv. Även om det har varit ett koncept har vi ju gjort allt det andra – gratis.

Totalt har fem medlemmar lämnat Dolly style sedan 2014.

Kulturnyheterna har sökt Emma Nors för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer