Första klippet från årets julkalender – Se Rikard Wolff i sin sista roll

Uppdaterad
Publicerad

Årets julkalender heter Jakten på tidskristallen och beskrivs som ett spännande och juligt sci-fi-äventyr. Bland skådespelarna syns Eva Rydberg, Kodjo Akolor och nyligen bortgångna Rikard Wolff – vars roll dessvärre blev hans sista.

Tre barn är de enda som kan resa till universums mitt och hindra onda krafter från att stoppa tiden – dagen innan julafton. Det är premissen för årets julkalender. Rikard Wolff spelar en av rollerna, en Darth Vader-liknande figur som verkar stå i de unga hjältarnas väg.

Den folkkäre skådespelaren Rikard Wolff gick bort i fredags efter en tids sjukdom. I det sista meddelandet han skickade från sitt Instagramkonto nämnde han just julkalendern.

”Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus. Närmast ses vi i julkalendern. Längtar efter er. Kram och ha en fin helg.”, skrev Rikard Wolff.

I klippet ovan kan du se en scen med skådespelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.