Jonas Gardell om Rikard Wolff: ”Som han älskade” Foto: SVT/TT

Gardells farväl till Rikard Wolff: ”Jag vet ingen som var så älskad av sina vänner”

Uppdaterad
Publicerad

Efter beskedet om att skådespelaren Rikard Wolff har gått bort har hyllningarna strömmat in. Nu uttalar sig också den mångåriga vännen Jonas Gardell.
– Rikard var liksom ett nav kring vilken vi alla rörde oss, skriver han i en kommentar till SVT Nyheter.

Jonas Gardell och Rikard Wolff var vänner sedan lång tid tillbaka och Rikard Wolff har också ett barn med Jonas Gardells syster, Stina Gardell.  

”Rikard var en av de där enastående! Jag vet ingen som var så älskad av sina vänner och som älskade så tillbaka. Många var festerna, många var skratten. Många var det som kom och gick genom åren, många var vi som blev kvar. Rikard var liksom ett nav kring vilket vi alla rörde oss”.

”Som han kämpade. Som han ville leva. Som han älskade att leva. Tack älskade Rikard för att vi fick vara del av ditt solsystem. Du är inte en slocknad sol. I våra liv är du en sol som alltid ska lysa”, skriver Jonas Gardell.

Hyllas av kollegor och vänner

Förutom Jonas Gardell har en rad skådespelarkollegor hyllat Rikard Wolff.

– Han var en rikt begåvad och mycket solidarisk person, säger Suzanne Osten till Kulturnyheterna.

Molly Nutley, Rikard Wolffs guddotter och dotter till Änglagård-regissören Colin Nutley och Helena Bergström, skriver om sorgen i sociala medier:

”Alltid i våra hjärtan.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rikard Wolff är död

Mer i ämnet