Molly Nutley med Helena bergström och Rikard Wolff. Foto: Skärmdump InstagramVisa alla (6)
Visa alla (6)

Skådespelarkollegornas hyllningar till Wolff: ”Alltid i våra hjärtan”

Uppdaterad
Publicerad

Den folkkära skådespelaren Rikard Wolf har gått bort efter en tids sjukdom. På sociala medier delar vänner, skådespelare och beundrare med sig av sina minnen.
– Han dog fridfullt, säger vännen Colin Nutley, som fanns vid han sida den sista tiden.

Beskedet om Rikard Wolffs död meddelades genom hans egen Instagram. I inlägget står det att ”Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp”.

De sista tre månaderna vårdades han på sjukhus. Skådespelaren led av kol och lungemfysem. Regissören Colin Nutley var en av de vänner som fanns på plats vid hans sida den sista tiden.

– Han dog fridfullt. Hur pratar man ens om det? Han dog inte smärtsamt, säger Colin Nutley till Expressen, och fortsätter:

– Sista gången jag pratade med Rikard var han varm och rolig. Han var Rikard.

Colin Nutley lärde känna Rikard Wolff när de spelade in filmen ”Änglagård” för 25 år sedan och varit vänner sedan dess.

– Senast vi pratade tittade vi på foton från olika tider i hans liv. Det var som vanligt, som när du dricker ett glas vin med en vän. Inget dramatiskt över huvud taget, säger Colin Nutley till Expressen.

Så hyllas Rikard Wolff på sociala medier

Skådespelaren som har en lång karriär bakom sig hyllas på sociala medier där många delar med sig av sina minnen med honom. Molly Nutley spelade tillsammans med Rikard Wolff i den andra delen av filmen Änglagård och han var även hennes gudfar. Efter beskedet postade Nutley en bild på de två tillsammans med hennes mamma Helena Bergström.

Molly Nutley på en bild tillsammans sin mamma Helena Bergström och Rikard Wolff, som var Molly Nutleys gudfar: ”Alltid i våra hjärtan”. Foto: Skärmdump Instagram @mollyrebeccanutley

”Intagit tronen i Änglagård”

Även skådespelaren Felice Jankell skriver ett känslosamt inlägg om hur hon som liten tyckte att hans röst var det vackraste hon hört. ”Usch vad denna planet förlorat en av det vackraste av konstnärer och människor.” skriver hon.

Skådespelaren Felice Jankell skriver: ”När jag var 7 år var jag kär i dig. Jag minns att jag tyckte din röst var det vackraste jag hört, och när jag fick hälsa på dig första gången så minns jag att jag blev så nevös att jag tappade orden! Usch vad denna planet förlorat en av det vackraste av konstnärer och människor.” Foto: Skärmdump Instagram @felicejankell

Artisten Richard Herrey skriver: ”Kung Rikard Wolff har abdikerat och intagit tronen i Änglagård” och Lisa Nilsson önskar honom ett grandiost mottagande ”i vilket himmelrika du än gör nu entré i”. 

”Ont gör det att ta emot somliga besked. Människa. Livsgärning. Drömmar. Tack fina Rickard för alla upplevelser du tog oss med på i ditt storslagna känslosamma univers. Vi kommer att sakna dig och din osedvanligt påtagliga närvaro. Må din trancendens bli smärtfri och mottagandet grandiost i vilket himmelrike du än gör ny entré i. Vila i frid.” skriver artisten Lisa Nilsson. Foto: Skärmdump Instagram @denlisanilsson

”Vila i frid” skriver artisten Peter Jöback, och tackar skådespelaren för det han gjort genom åren. 

”Vila I frid käre Rikard ! Tack för allt fint du gett oss . Mina tankar går till din familj . Kärlek och Ljus” skriver artisten Peter Jöback. Foto: Skärmdump Instagram @peterjoback

Rikard Wolff var verksam på landets största teaterscener, bland annat på Dramaten. Sista uppsättningen kom att bli Colettes Chéri, 2012, skriver teatern i ett inlägg på Instagram. 

Dramaten skriver bland annat: ”Dramaten sörjer Rikard Wolff - Rikard Wolff var en enastående scenkonstnär, modig och radikal. Han hade en unik bredd som skådespelare och sångare - en varm och generös artist och samtidigt allvarlig och utforskande.” Foto: Skärmdump Instagram @dramaten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rikard Wolff är död

Mer i ämnet