Rikard Wolff under Melodifestivalen 2013. Foto: TT/SVT

Så minns SVT:s läsare Rikard Wolff

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren och artisten Rikard Wolffs död har berört många av SVT:s läsare och tittare. Här är några av deras minnen och hälsningar:

”Är så ledsen. Rikard var hela min värld som skådespelare, sångare och artist. Men inte minst som homosexuell. Rikard betydde så mycket att jag vågade komma ut som bög. Tack för att du har funnits Rikard Wolff. Älskar dig, saknar dig.”


”Trots alla filmroller och all musik så är och förblir han Scar för mig. En av de mest briljanta dubbningar som gjorts i en Disneyfilm.”

”Mamma och jag hängde över staketet på vattenfestivalen '96 och beundrade din röst. Jag var 10 år och helt såld. Hoppas du har tid att sjunga en trudelutt eller två till mamma där ni är nu.”

”En av sommarens årliga höjdpunkter var att i slutet av augusti gå och se Rikard Wolff sjunga på Parkteatern i Vitabergsparken. I år ställde han in föreställningen på grund av hälsan, men vi var ändå många som gick dit och blickade ut framför den tomma scenen och tänkte på Rikard. En artist och skådespelare vi älskar och nu kommer att sakna. Vi kommer att sakna hela hans väsen och uppenbarelse. Han var helt unik i sitt slag. Det finns ingen som Rikard Wolff.”

”En varm, godhjärtad, sympatisk, empatisk, sångare, skådespelare och medmänniska har gått ur tiden. Stor sorg!!”

”Likt en röd luftballong – lika röd som kärleken du gav oss flyger du mot månen. I varje andetag fanns din kamp för livet. Du lämnar oss för tidigt – du hade så mycket kvar! Du lämnar så mycket efter dig. Du kommer fattas oss. Var gång månen stiger upp så kommer du för alltid lysa med din kärlek och vi ska påminnas om dig och dina vackra sånger. Det sitter en Rickard på månen tittar nyfiket ner och han sitter stilla och ler. Tack vackra fina Rickard ...”

”Nu får han äntligen chansen att sjunga med sina idoler som: Jacques Brel & Edith Piaf.”

Läs fler hälsningar här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rikard Wolff är död

Mer i ämnet