Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Drone photo awards 2023. Drönarbilder av människor och natur Foto: Joseph Cheires, Simon Heather, Michele Rinaldi, Drone Photo Award 2023.

Se årets bästa drönarbilder från Drone photo awards

Publicerad

Intresset för drönarbilder är stort, det märks inte minst i fototävlingen årets Drone Photo Award som i år fick in nästan 14.000 bilder.

– Drönarbilder ger möjlighet att se saker på nya sätt, säger Emanuela Ascoli, jurymedlem i fototävlingen. 

Tävlingen Drone Photo Award anordnas för sjätte året i rad och bilderna är tagna av både professionella och amatörfotografer från 104 länder. Vinnare presenteras i 9 olika kategorier. 

Demonstrationsbild tog priset

Bilden “Must resist” av Or Adar tilldelades priset för bästa drönarbild i alla kategorier, den visar en stor demonstration i Tel Aviv mot premiärminister Benjamin Netanyahu.

– Bra bilder berättar historier och väcker tankar, så är det också med bra drönarbilder, säger Emanuela Ascoli, som till vardags arbetar som bildredaktör på fransk National Geogrphic.

– Alla drönarfoton som prisats har gemensamt att de berättar något om människans relation till naturen och världen.

Ställs ut i Italien

Ett urval av drönarfotona från tävlingen visas fram till slutet av november på utomhusutställningen “Above us only sky” i San Galganoklostret i Siena i Italien. 

Se bilder från årets Drone Photo Award i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.