Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rapparen Diddy erkänner att han misshandlat sin ex-flickvän Cassandra ”Cassie” Ventura. Foto: TT/AP/Charles Sykes/Instagram

Sean Diddy erkänner misshandel av ex-flickvännen: ”Oförlåtligt”

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Sean ”Diddy” Combs erkänner nu att han misshandlat sin dåvarande flickvän i en hotellkorridor 2016.

Amerikanska CNN publicerade i fredags en film som visar hur Sean Diddy misshandlar exflickvännen, Cassandra ”Cassie” Ventura. Han attackerar henne så att hon faller omkull, varpå han sparkar och släpar runt henne i korridoren.

I en video på sociala medier säger rapparen på söndagen:

Mäns våld mot kvinnor

– Det är svårt att reflektera över de mörkaste tiderna i sitt liv, men ibland måste man göra det. Jag var upprörd – jag menar, jag nådde botten – men jag har inga ursäkter. Mitt beteende på den videon är oförlåtligt. Jag tar fullt ansvar för mina handlingar, säger han.

Cassies advokat har gått ut och svarat på Combs ursäkt.

– Combs uttalande handlar mer om honom själv än de många personer han har skadat. Ingen kommer att övertygas av hans falska ord, säger Meredith Firetog till CNN.

I december förra året gick Combs ut och sade att det handlade om ”vidriga anklagelser som gjorts av personer som vill ha en snabb utbetalning.”

Stämdes förra året

Combs stämdes i november förra året av exflickvännen Cassandra ”Cassie” Ventura för våldtäkt och övergrepp. De båda nådde senare en förlikning och Combs har nekat till anklagelserna.

Videon, som kan ses som bevismaterial, kommer troligen inte att kunna användas i en rättslig process mot Combs, enligt AP. Det eftersom att preskriptionstiden för brottet har gått ut, enligt federal lag i Kalifornien.

Även andra kvinnor har stämt Combs och anklagat honom för att ha utsatt dem för sexuella övergrepp. Flera rättsprocesser pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mäns våld mot kvinnor

Mer i ämnet