Sebbe ”Staxx” Stakset från Kartellen har gjort sig känd för kontroversiella uttalanden och låttexter. Foto: TT Bild.

Kartellen och Timbuktu gör hotfull låt mot Åkesson

Uppdaterad
Publicerad

Kartellen och Timbuktus nya låt ”Svarta Duvor & Vissna Liljor”, som går att höra för första gången på PSL idag, är helt klart en politisk historia.

Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt, Anders Borg, Alexander Bard och hela socialdemokratin får alla sig en känga av Kartellens Sebbe ”Staxx” Stakset och Timbuktu som rappar tillsammans i låten.

Men allra hårdast riktas deras ilska mot Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmie Åkesson.

Dömd för olaga hot mot Åkesson

Sebbe Staxx har tidigare dömts för olaga hot mot Jimmie Åkesson, efter att ha twittrat om hur han ville tortera och döda SD-ledaren. Efteråt har han sagt att det inte var menat som ett mordhot och att han inte hade trodde att Åkesson någonsin skulle läsa det han skrev.

I den nya låten ”Svarta Duvor & Vissna Liljor” kommenterar Sebbe Staxx själv domen. Han rappar ”... det var någonting de sa att jag mordhotat Jimmie. Heh. Sebbe fucking Staxx gör vad han vill. Så Säpo är ni med här kommer ett hot till”.

Rappar om att lägga sverigedemokrater i koma

Hotet han talar om knyter an till den omtalade järnrörsskandalen:

”Kungsgatan med Soran, hade jag varit med hade jag tagit järnröret och lagt dem i koma alla tre. Fuck SD med Jimmie i spetsen, sänker en sänker två, ja då springer nog resten”, rappar han.

Sebbe Staxx berättar själv för Kulturnyheterna att låten är direkt riktad mot Sverigedemokraterna:

– Vi vill poängtera vad som är rätt och fel och att Sverigedemokraterna, som är ett rasistiskt och fascistiskt parti, sitter i riksdagen är fel. Människor som satt i riksdagen sprang runt med järnrör och kallade människor för svartskalle och hora. Så vart ska man rikta den här kritiken, mot mig eller mot människorna som faktiskt gjorde det? Jag står för vad jag sa.

”Jag driver ju med dem”

Ändå tycker Sebbe Staxx inte att raderna ska ses som ett direkt hot:

– Jag driver ju med dem, med hela den här grejen och refererar tillbaka till när jag blev dömd för att hotat Jimmie Åkesson. De behöver inte ta det här på allvar, precis på samma sätt som jag inte tar hot från dem på allvar. Hade jag gått och angripit dem med ett järnrör hade det varit en sak, men jag gör det metaforiskt och svarar på deras hotpolitik.

Senare i låten sjunger ni om ”kärlek till varje människa”. Borde inte ni då visa Sverigedemokraterna kärlek?

– Kärlek och acceptans är det som gör att människor kan möta varandra. Men Sverigedemokraterna visar inte acceptans mot invandrare och då får de ta att det kommer hat tillbaka. Jag kommer visa dem kärlek dagen de slutar vara rasister och fascister, fram till dess är vi politiska fiender.

Även Timbuktu rappar i låten om att ”piskan viner tills vi går passgång, dunkar Jimmie gul och blå hissa i en flaggstång”.

Jason Diakité, som Timbuktu egentligen heter, har tackat nej till att ställa upp på en intervju med Kulturnyheterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ny låt av Kartellen och Timbuktu

Mer i ämnet