Emilie Roslund gör podden Singelrådet Foto: SVT

Emilie Roslund: Svårt att vara singel och hålla avstånd

Uppdaterad
Publicerad

– Den här sommaren är det en fördel att vara i en relation. Så brukar det inte vara, säger Emilie Roslund som gör podden Singelrådet.

– Det här är ju en tid då folk verkligen brukar njuta av singellivet.

Vårt till synes alltmer avslappnade förhållningssätt till restriktionerna har diskuterats ivrigt den senaste tiden, inte minst under sommaren. Emilie Roslund har reagerat på att det tog nästan tre månader av smittspridning innan det kom rekommendationer om avhållsamhet för tillfälliga sexuella relationer, rekommendationer många verkar strunta i menar hon.

– Jag tror att just det här med närhet, både fysisk och emotionell är ett så basalt behov och det behovet är överordnat de här rekommendationerna.

Närhet under pandemin

Under corona-våren har hon noterat hur alltfler vill skaffa barn, husdjur och båt. Och att många blir nostalgiska.

– Konversationer med mina lyssnare handlar om att många blickar bakåt, att man börjar romantisera det förflutna och att ett ex dyker upp i tankarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Närhet under pandemin

Mer i ämnet