Jeremy Bulloch, som spelade Boba Fett i de första Star Wars-filmerna, har avlidit. Foto: Fredrik von Erichsen/DPA/AP/TT/Henrik Montgomery/TT

Skådespelaren bakom Boba Fett är död

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Jeremy Bulloch, som spelade prisjägaren Boba Fett i de första ”Star wars”-filmerna har avlidit, skriver BBC. Bulloch bar dräkten i ”Rymdimperiet slår tillbaka” och ”Jedins återkomst”, medan rösten gjordes av skådespelaren Jason Wingreen.

Jeremy Bulloch medverkade även i tv-serien ”Doctor Who” och gjorde småroller i James Bond-filmerna ”Ur dödlig synvinkel” och ”Octopussy”. Han gjorde ett inhopp i ”Star wars episod III: Mörkrets hämnd” 2005, men då i en annan roll som kapten Jeremoch Colton.

Han var en flitig gäst på sci fi-konvent runtom i världen under de sista åren av sitt liv, där han skrev autografer till fans.

Bulloch led av Parkinsons sjukdom och blev 75 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.