Skådespelaren Ned Beatty död

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske skådespelaren Ned Beatty har avlidit, uppger hans familj för amerikanska medier.

Beatty var under flera årtionden ett känt ansikte i många storfilmer och tv-serier, från Alla presidentens män och Stålmannen till Roseanne.

Beattys första och kanske största avtryck på vita duken kom i debuten Den sista färden 1972. Trots att han spelade mot de etablerade stjärnorna Burt Reynolds och Jon Voight var det Beatty som gjorde, den i efterhand, mest kända scenen, när han utsätts för ett övergrepp.

Sista rollen som rosa nalle

Efter debuten kom rollerna slag i slag och han Oscarsnominerades för sin insats i Network 1976. Huvudrollerna var få, men på 1990-talet hade han en av de bärande rollerna i den banbrytande tv-serien Uppdrag mord (Homicide: Life on the street).

Efter över 150 filmer och tv-serier under 40 år gjorde han sin sista större roll som rösten till den rosa björnen Lotso i Toy story 3.

Ned Beatty blev 83 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.