Dramaserien Tunna blå linjen har gått hem hos tittarna. Foto: Carolina Romare/SVT/TT

Skådespelarna i Tunna blå linjen: ”Många poliser hör av sig och känner sig sedda”

Uppdaterad
Publicerad

Den kritikerhyllade polisserien Tunna blå linjen går mot sitt slut. I helgen släpps det sista avsnittet för säsongen i serien som fått stor uppmärksamhet för sin naturtrogna skildring av polisyrket. Morgonstudion mötte två av huvudrollsinnehavarna.

SVT:s storsatsning och tittarsuccé Tunna blå linjen är något så ovanligt som polisserie utan mordutredningar och spektakulära actionscener. Dramaserien skildrar istället polisens vardag och relationer.

Skådespelarna Amanda Jansson och Oscar Töringe spelar de två poliskollegorna Sara och Magnus som trots sina olikheter faller för varandra. Enligt skådespelarna har mottagandet varit positiv, inte minst från poliskåren.

– Många poliser hör av sig och känner sig sedda. Det är väldigt fint. Jag tror det har mycket med det sociala arbete som vi visar att polisen bedriver i sitt arbetsliv, säger Oscar Töringe.

Se ett klipp ur intervju i videon ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.