Bradley Cooper, Chris Pratt, Zoe Saldana är skådisar i nya Guardians of the galaxy, James Gunn har sparkats som regissör. Foto: AP Photo

Skådespelarna stöttar sparkade regissören i öppet brev

Uppdaterad
Publicerad

Regissören James Gunn, som gjort de första två superhjältefilmerna i Guardians of the galaxy-serien, fick sparken från inspelningen av en tredje efter att hans gamla pedofil-skämt uppmärksammats. Nu backar stora delar av filmens ensemble upp Gunn i ett öppet brev.

Tio dagar efter att han fick sparken går flera av skådespelarna i den tredje ”Guardians”-filmen nu ut med sitt officiella stöd. I brevet, som är undertecknat av bland andra Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper och Vin Diesel, står det bland annat att skådespelarna ger sitt fulla stöd till den avskedade regissören.

Det var Disney, som producerar den populära filmserien, som avskedade James Gunn sedan de uppmärksammats om opassande skämt som Gunn gjort på Twitter mellan 2008 och 2011. Där hade regissören bland annat skämtat om pedofili och våldtäkt.

Drev på sociala medier

”Folkdomstol”

I det öppna brevet skriver skådespelarna att de ser fram emot att arbeta med Gunn igen i framtiden och de passar också på att ta upp det rådande samtalsklimat som de menar lett till att regissören fått sparken. De skriver att han blivit dömd i en folkdomstol och att han ”troligen inte är den sista bra person som blir ställd inför rätta”.

För en vecka sedan skrev hundratusentals personer på ett onlineupprop med syfte att få Gunn återanställd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Drev på sociala medier

Mer i ämnet