Tv-serien Squid game blev snabbt en supersuccé. Arkivbild Foto: TT

Skrivkramp för Squid games manusförfattare

Uppdaterad
Publicerad

Fansen får ge sig till tåls. Under Cannes seriefestival i helgen erkände Squid Games skapare Hwang Dong-Hyuk att han hittills endast har skrivit tre sidor av manuset till uppföljaren.

– Jag måste jobba på säsong två. Förhoppningsvis kan jag visa den för fansen i slutet av 2024, sade den sydkoreanske manusförfattaren och regissören.

I oktober 2021 hade enligt Netflix egna siffror 142 miljoner prenumeranter – ungefär två tredjedelar av strömningstjänstens användare – sett den blodiga dramaserien. Ett rekord som naturligtvis kräver en uppföljare.

Hwang skrev ursprungligen manuset som en långfilm 2009, men övertalades att göra en tv-serie efter det att Netflix gjorde sitt intåg i Sydkorea 2016. Han säger att det inte var någon angenäm upplevelse att omarbeta manuset under sju månader.

– Det var ett helvete. Kanske blir säsong två min sista serie, säger han och skrattar.

Hwang avslöjar också att han jobbar på en film som uppenbarligen har vissa likheter med succéserien.

– KO Club är en film om att döda gamla människor baserad på en bok av den italienske författaren Umberto Eco.

Enligt Hwang är den till och med våldsammare än Squid Game.

– Jag kommer att behöva undvika äldre människor efter det att den släppts, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.