Charlie Brooker har vunnit flera Emmy-statyetter för olika Black mirror-produktioner. Foto: TT

Slut på interaktiva Black mirror-avsnitt: ”Vill göra fler optimistiska episoder”

Uppdaterad
Publicerad

I julavsnittet av tv-serien Black mirror avgör tittaren hur det ska gå genom att ställas inför olika interaktiva val under episodens gång. Det nya greppet delar fansen och nu meddelar serieskaparen Charlie Brooker att det inte blir några fler interaktiva avsnitt, skriver NME.

Förra veckan släppte Netflix Black mirror: Bandersnatch som låter tittaren bestämma vad huvudkaraktären Stefan ska ta sig för. Valen gäller alltifrån vad han ska äta till frukost, vilken musik han ska lyssna på till sådant som kan påverka hur hela berättelsen kommer att sluta.

Det har både hörts jubel och burop från fansen, skriver NME, och serieskaparen Charlie Brooker har bestämt sig för att lägga greppet på hyllan.

– Vi kommer att fokusera på att göra fler optimistiska episoder snarare än bara dystopiska och negativa historier. Vi vill fortsätta att göra serien intressant, säger han.

”Isberg av möjligheter”

Men fler interaktiva inslag i olika Netflix-produktioner är att vänta.

– Vi kommer att testa det här ett tag och se vad som fungerar för olika publikgrupper, säger Carla Engelbrecht som är chef för produktinnovation på Netflix.

Vidare beskriver hon interaktiva inslag i tv-serier och andra produktioner som ett ”isberg av möjligheter” som bara väntar på att se dagens ljus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer