Foto: TT

Slut på päls i Versaces kollektioner

Uppdaterad
Publicerad

Det italienska modehuset Versace slutar använda päls i sina kollektioner.

”Jag vill inte döda djur för att skapa mode”, säger märkets kreativa chef Donatella Versace i en intervju med tidskriften 1843.

Versace, som i modevärlden utmärkt sig för sina glamorösa och blingade plagg, är det senaste i raden av modehus som ratar päls framför mer djurvänliga alternativ i form av olika typer av fuskpäls.

Det meddelar märkets kreativa chef Donatella Versace i en intervju med The Economists kulturbilaga 1843.

– Päls? Jag har lagt av med det – jag vill inte döda djur för att skapa mode. Det känns inte rätt, säger hon i intervjun.

Modehus vänder pälsen ryggen

Djurpälsens dagar i modevärlden tycks vara räknade efter att även modehuset Gucci förra året meddelat att man från och med i år kommer att vara helt pälsfria. Modehusets vd Marco Bizzarri kallade då päls för omodernt i en intervju med tidningen Business of Fashion

Även lyxmärken som Armani, Hugo Boss, Calvin Klein och Ralph Lauren har lagt ned användandet av päls i sina kollektioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.