• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Smash into pieces och Lisa Ajax gick vidare till final. Foto: TT

Smash into pieces och Lisa Ajax till final i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Förhandsfavoriten Smash into pieces och veteranen Lisa Ajax kniper de två första finalplatserna i Melodifestivalens första deltävling i Malmö.

– Jag är lite i chock, sa Lisa Ajax efter beskedet.

Rockgruppen Smash into pieces skrällde rejält när de förra året tog sig till direkt till final med låten ”Six feet under”.

I år var de däremot favorittippade med Linkin Park-inspirerade ”Heroes are calling”. Som förväntat gick låten gick hem hos publiken och gruppen skickades direkt till final.

Melodifestivalen 2024

Lisa Ajax fjärde finalplats

25-åriga Lisa Ajax, som har ett gediget mello-cv, tog sig vidare med balladen ”Awful liar”. Finalplatsen blir hennes fjärde i tävlingen.

– Jag är lite i chock, sa hon efter sitt andra uppträdande.

Ajax tävlar gravid och kommer att vara i åttonde månaden om hon tar sig hela vägen till Eurovision Song Contest i maj.

– Absolut, jag kommer att vara mycket mer gravid, men det fixar man, har hon tidigare sagt till TT.

Vidare till finalkvalet gick Elisa Lindström och Adam Woods. Slut är tävlingen för popduon Samir och Viktor och debutanten Melina Borglowe.

Björn Gustafsson gjorde comeback

Kvällens mest oväntade inslag stod komikern Björn Gustafsson för när han gjorde comeback som programledaren Carina Bergs beundrare. Gustafsson slog igenom i programmet 2008 med sin hyllade ”Kärlekssång till Carina Berg”.

I ett klipp under sändningen hintades det om att Gustafsson lär dyka upp i programmet under hela turnén.

Under kvällen återförenades även gruppen A-Teens, 20 år efter deras uppbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet