Bilder på nya utgåvan av det klassiska mobilspelet Snake. Foto: Rumilus Design

Snake har återvänt

Uppdaterad
Publicerad

90-tals spelet Snake i Nokia 6110 blev en succé. Nu gör den lilla ormen comeback.

1997 blev spelet Snake förinstallerat på alla Nokia 6110-telefoner. Den lilla ormen blev en succé – alla spelade Snake, om man hade en Nokia. 

Det var den finska spelutvecklaren Taneli Armanto som skapade Nokia-versionen av Snake. När spelet nu gör comeback, i ny utgåva för smartphones, har han samarbetat med finska spelutvecklarna Rumilus Design, skriver The Guardian.

Uppdaterad orm

Spelet har tidigare gått att spela via appen Snake 97 Retro, men då som en retroversion återskapad för att se ut som originalet från 90-talet.

I den nya utgåvan Snake Rewind är designen uppdaterad och det finns även olika nivåer. Och – om ormen krockar in i sig själv eller med en vägg så kan man starta om, skriver Rumilus Design på sin hemsida.

Candy Crush vs. Snake?

Redan 1978 gjorde Snake entré i spelvärlden, då som datorspel. Med det var med Taneli Armantos mobilversion som spelet slog igenom ordentligt.

Då var mobilspelsutbudet inte lika stort. När spelet nu gör comeback möter den hård konkurrens av spel som Candy Crush, Angry Birds och Clash of Clans – och blir kanske därför inte en lika självklar succé.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.